Trei cadavre neidentificate au fost descoperite în zona în care au dispărut alpiniştii francezi

Publicat:

Trei cadavre neidentificate au fost descoperite de ghizii montani în Nepal, în zona în care trei tineri alpinişti francezi au dispărut pe 26 octombrie, după o avalanşă produsă în regiunea Everest, a declarat luni pentru AFP poliţia locală, potrivit agerpres.

”Am primit informaţia că ghizii montani locali au găsit trei cadavre”, a declarat Rishi Raj Dhakal, inspector şi purtător de cuvânt al biroului de poliţie din districtul Solukhumbu.


Citeşte şi: Un miliardar încearcă să construiască un cămin studenţesc în mare parte FĂRĂ ferestre într-un „experiment social și psihologic”

Cadavrele au fost descoperite ”aproximativ în aceeaşi zonă în care s-a efectuat căutarea” celor trei tineri alpinişti francezi dispăruţi, a precizat el.

”Un elicopter însoţit de o echipă de salvatori formată din ghizi montani profesionişti a fost trimis pentru a recupera aceste cadavre”, a continuat poliţistul.

”Nu putem confirma în acest moment identitatea acestor cadavre. Dacă vremea se menţine favorabilă, ghizii montani vor recupera cadavrele”, a adăugat el.

Şeful operaţiunilor de la Kailash Helicopter Services a confirmat trimiterea uneia dintre aeronavele sale. ”Elicopterul nostru s-a deplasat acolo pentru a recupera cadavrele”, a declarat Shree Hari Kuikel pentru AFP.

Alpiniştii francezi Louis Pachoud, Gabriel Miloche şi Thomas Arfi au fost daţi dispăruţi pe 26 octombrie, în urma unei avalanşe produse în timpul ascensiunii pe versantul vestic al Mingbo Eiger, cu altitudinea de 6.070 de metri.

Citeşte şi: Numărul de noi infectări atinge un nivel record în Germania – Black News

Un responsabil din cadrul Ministerului Turismului a declarat pentru publicaţia Himalayan Times la scurt timp după producerea avalanşei că alpiniştii nu solicitaseră permisul de ascensiune, obligatoriu înainte de a se lansa într-o escaladă.

Nepalul a redeschis ţara turiştilor în luna septembrie, exceptându-i de la măsura carantinării pe cei vaccinaţi împotriva COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.