Încă trei copii au fost scoși la suprafață din peștera din Thailanda

Publicat:

Echipele de salvatori au scos la suprafață luni trei copii din peștera Tham Luang din Thailanda, în a doua zi a operațiunii de salvare, relatează BBC și CNN, potrivit mediafax.

Aceștia au scos încă doi membri ai echipei de fotbal din peșteră, la câteva ore de la scoaterea primului copil, în a doua zi a operațiunii. În peșteră se mai află cinci copii și antrenorul lor.


Citește și: Lovitură grea primită de guvernul May: Ministrul pentru Brexit a demisionat!

Salvatorii au scos luni dimineață încă un copil din peștera Tham Luang, al cincilea de la începerea operațiunii. Aceștia au salvat patru copii duminică, în prima fază a operațiunii, apoi a urmat o pauză pe timpul nopții în care au fost înlocuite rezervele de oxigen pe traseu.

Conform unui oficial din marina thailandeză, primul copil scos luni la suprafață a fost preluat de o ambulanță și transportat la un spital din Chiang Rai, relatează Reuters.

De asemenea, postul public de televiziune din Thailanda a difuzat mai multe imagini în care o persoană, posibil al cincilea copil, a fost scos din peșteră luni dimineată și preluat de medici.

Autoritățile din Thailanda nu au confirmat încă salvarea copilului.

Patru copii au fost salvați duminică, după o operațiune complicată în subteran, ghidată de experții scafandri. Medicii de la spitalul din Chiang Rai în care aceștia sunt tratați au declarat că cei patru copii sunt în stare bună.

Aceștia sunt momentan ținuți în carantină, pentru a evita transmiterea infecțiilor. Doctorii au adăugat că îi vor lăsa curând pe părinți să îi viziteze.

Citește și: Femeia contaminată cu Noviciok în UK a murit

În curând sunt așteptate ploi torențiale, care vor inunda și mai mult peștera, iar nivelul de oxigen din peșteră a scăzut la un nivel critic. Sportivii se află la aproape patru kilometri distanță de intrarea principală.

Oficialii thailandezi au confirmat duminică dimineața că a fost demarată operațiunea de salvare a celor 12 copii și a antrenorului acestora, care sunt blocați în peştera Tham Luang din Thailanda.

Operațiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internațional, echipa fiind alcătuită din experți din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos și Myanmar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.