Trei decese și peste 2200 de cazuri noi de Covid-19, în perioada 12-18 august

Publicat:

Trei decese și peste 2200 de cazuri noi de Covid-19, în perioada 12-18 august

În perioada 12-18 august, în R. Moldova au fost înregistrate trei cazuri de deces și 2213 cazuri de Covid-19, dintre care 303 cazuri în regiunea transnistreană, fiind cu 60,2% cazuri mai multe comparativ cu săptămâna anterioară acesteia, informează Ministerul Sănătății (MS) printr-un comunicat.

Autoritățile din sănătate menționează că 416 cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la copiii cu vârsta de 0-14 ani, potrivit zdg.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„În intervalul menționat, au fost efectuate 10.707 teste de tip PCR și TDR. Pozitivitatea probelor în ultima săptămână a crescut de la 17,3% la 20,7%.

În context, menționăm că, deși în ultimele săptămâni în Republica Moldova a crescut numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19, situația nu poate fi catalogată drept stare de urgență și nici critică”, se spune în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor:

  • păstrarea distanței sociale;
  • evitarea locurilor aglomerate;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • igiena respiratorie;
  • respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției Covid-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Vaccinarea împotriva Covid-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces, susțin autoritățile din sănătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oprah Winfrey îi îndeamnă pe americani să aleagă ‘bucuria’ şi să o propulseze pe Kamala Harris la Casa Albă

Oprah Winfrey îi îndeamnă pe americani să aleagă 'bucuria' şi să o propulseze pe Kamala Harris la Casa Albă Carismatica prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey,...

Elveţia a interzis vânzarea şi importul de laur englezesc, considerat o specie invazivă

Elveţia a interzis vânzarea şi importul de laur englezesc, considerat o specie invazivă Elveţia a interzis vânzarea şi importul de laur englezesc (laurocireş) începând cu...

Casa care a găzduit clubul în care membrii Beatles şi-au început cariera, disponibilă la închiriere pe Airbnb

Casa care a găzduit clubul în care membrii Beatles şi-au început cariera, disponibilă la închiriere pe Airbnb Fanii Beatles vor putea dormi - şi petrece...

Scriitorul israelian David Grossman a câştigat Premiul Heine pe anul 2024

Scriitorul israelian David Grossman a câştigat Premiul Heine pe anul 2024 Oraşul german Dusseldorf îl recompensează pe scriitorul israelian David Grossman cu Premiul Heine pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.