Trei deţinuţi au murit de coronavirus în închisorile din Turcia

Publicat:

Trei deţinuţi care ispăşeau pedepse în Turcia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat luni ministrul justiţiei, Abdulhamit Gül, într-un moment în care parlamentul de la Ankara examinează o amnistie parţială, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie de presă, ministrul a afirmat că ’17 deţinuţi din cinci penitenciare cu regim deschis au fost testaţi pozitiv la COVID-19′, iar ‘trei au decedat în timpul tratamentului’.


Citeşte şi: Trump şi Putin salută ‘marea importanţă’ a acordului OPEC

În Turcia, închisorile cu regim deschis, în care deţinuţii sunt transferaţi în vederea unei apropiate puneri în libertate şi beneficiază de permise de ieşire, sunt supuse unor condiţii de securitate minimale.

Conform ministrului justiţiei, ceilalţi 14 deţinuţi infectaţi sunt trataţi în spitale, iar unul dintre ei, suferind de o boală cronică, se află la terapie intensivă.

‘Niciun caz nu a fost înregistrat în penitenciarele cu regim închis’, a adăugat el.

Parlamentul turc a început săptămâna trecută să dezbată un proiect de lege prin care în jur de 90.000 de deţinuţi ar ieşi din închisori, fie prin eliberarea anticipată, fie prin plasare sub supraveghere la domiciliu, pentru a se reduce suprapopularea din penitenciare.

De această măsură nu vor beneficia condamnaţii pentru ‘terorism’, printre care se află şi numeroşi jurnalişti şi opozanţi politici, ceea ce a atras critici din partea unor organizaţii de apărare a drepturilor omului.

Citeşte şi: TORNADĂ UCIGAŞĂ în SUA (VIDEO): Şase oameni am murit!

Vor fi excluşi, de asemenea, cei condamnaţi pentru infracţiuni legate de droguri, infracţiuni de natură sexuală, crime, violenţă împotriva femeilor.

Proiectul de lege înaintat de guvern vizează să limiteze riscul de răspândire a epidemiei de COVID-19 în închisori, unde în 2019 se aflau în jur de 286.000 de deţinuţi.

Conform bilanţul oficial comunicat duminică, Turcia a înregistrat aproape 57.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.198 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.