Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România

Publicat:

Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România

Forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de atac lansate peste noapte, precizând că alte trei drone “au fost pierdute” după ce au trecut frontiera de stat cu România, informează Reuters.

“Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei”, a declarat Mîkola Oleşciuk, comandantul forţelor aeriene din Ucraina. Şeful forţelor aeriene a precizat că alte trei drone “au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”, dar nu a dat mai multe detalii.


Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul ucrainean de pe Dunăre Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte la rând. Autorităţile române au emis în cursul nopţii un mesaj de avertizare Ro-Alert, valabil pentru nordul judeţului Tulcea, în care au prevenit populaţia în legătură cu posibilitatea căderii unor fragmente de dronă.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă privată din districtul Izmail.

Autorităţile din capitala Kiev şi din regiunea Jîtomîr au declarat că aceste regiuni au fost, de asemenea, vizate de atacul cu drone ruseşti.

Guvernatorul regiunii Jîtomîr a declarat că sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte aeriene în timpul nopţii, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare şi o instalaţie de infrastructură.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcţii diferite, însă toate au fost distruse de forţele de apărare aeriană aflate în apropiere. Popko a precizat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Asociația ‘Platforma Moldova’ nu se va transforma în partid politic, dă asigurări Irina Vlah

Asociația 'Platforma Moldova' nu se va transforma în partid politic, dă asigurări Irina Vlah Asociația „Platforma Moldova” nu se va transforma în partid politic....

Proiectul de lege privind activitatea de evaluare a bunurilor imobile a fost votat

Proiectul de lege privind activitatea de evaluare a bunurilor imobile a fost votat Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul de lege care prevede...

Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE”

Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE” Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al...

Ministrul Energiei, întrevedere de rămas-bun cu ambasadoarea Norvegiei în R.Moldova

Ministrul Energiei, întrevedere de rămas-bun cu ambasadoarea Norvegiei în R.Moldova Ministrul Energiei, Victor Parlicov,  a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadoarea Norvegiei în Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.