X

Trei femei,suspectate că ar fi provocat incendiul de la grădina zoologică din Germania

Incendiul de la grădina zoologică din Krefeld, Germania, în urma căruia zeci de animale au murit, ar fi fost provocat de lampioane lansate de o femeie și cele două fiice adulte ale sale, au anunțat autoritățile, potrivit agenției de știri Reuters, scrie mediafax.

Femeile au cumpărat cinci lampioane de pe internet, crezând că este permisă lansarea lor de Anul Nou, deși această practică este interzisă în cea mai mare parte a Germaniei, a declarat joi Gerd Hoppmann, ofițerul de poliție care anchetează cazul.

Citește și : Pompeo susţine că nu doreşte să candideze pentru un loc în Senatul SUA

“Au lansat lampioanele cu dorințe bune și habar nu aveau ce s-ar putea întâmpla”, a spus Hoppmann despre suspecte, care ar putea fi inculpate de provocare cu neglijență a unui incendiu, riscând până la cinci ani de închisoare sau o amendă.

“A fost curajos din partea lor să se predea: acest lucru merită respect”, a adăugat oficialul, spunând că nu va oferi alte detalii despre femei, întrucât acestea au primit amenințări.

Cel puțin 30 de animale au murit în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de Revelion la o grădină zoologică din orașul german Krefeld. Incendiul a distrus sanctuarul maimuțelor de la Grădină zoologică Krefeld, ce găzduia cimpanzei, urangutani, gorile.

Germania este cel mai mare importator de artificii din spațiul Uniunii Europene.

Citește și : Autorităţile turce au arestat 5 irakieni suspectaţi de pregătirea unui atentat în noaptea de Revelion

Tags: femeigermaniaincendiuKrefeldlampioanezoo
Categorii: Diaspora