Trei indieni, condamnați la moarte pentru viol și crimă, au fost eliberați

Publicat:

Oamenii din India sunt șocați de decizia privind eliberarea a trei bărbați condamnați la moarte pentru viol și crimă, informează mediafax.

În urmă cu zece ani, o tânără de 19 ani din Delhi a fost violată, tortuată și ucisă de mai mulți bărbați pe un câmp din statul indian Haryana.


Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

Indienii au fost șocați de știrile care detaliau brutalitatea la care fusese supusă adolescenta, numită Anamika în documentele judiciare, deoarece numele ei real nu a fost dezvăluit conform legislației indiene.

Trei bărbați, arestați pentru această crimă, au fost găsiți vinovați și condamnați la pedeapsa cu moartea de către o instanță de judecată în 2014, iar Înalta Curte din Delhi a confirmat sentințele câteva luni mai târziu.

Însă luni, într-o răsturnare de situație surprinzătoare, Curtea Supremă indiană i-a eliberat pe bărbați, afirmând că nu existau „dovezi convingătoare și clare”.

Completul de trei judecători a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la ancheta poliției, a criticat tribunalul și a declarat că judecătorul a acționat ca un „arbitru pasiv”.

Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

Decizia i-a înfuriat pe părinții victimei, a șocat activiștii și avocații și a provocat indignare pe rețelele de socializare într-o țară în care zeci de mii de violuri sunt raportate în fiecare an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.