Trei indigeni au fost ucişi în Columbia, pe fondul intensificării unui val de violenţe

Publicat:

Trei indigeni au fost ucişi marţi în Columbia, pe fondul unui val de violenţe ce continuă să zguduie ţara, informează miercuri dpa, scrie agerpres.

Crimele ar fi avut loc într-o rezervaţie de indigeni din municipalitatea Ricaurte în departamentul Narino (sud), a declarat guvernatorul de aici Jhon Rojas postului de radio Caracol. Cu toate acestea, el a adăugat că incidentul încă trebuie confirmat oficial.


Citește și : Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita a demisionat

Asasinatele se produc la câteva zile după ce opt studenţi au fost împuşcaţi mortal în timp ce erau la o petrecere în Samaniego în acelaşi departament.

Marţea trecută, cadavrele cu urme de tortură a cinci tineri au fost descoperite în oraşul Cali (departamentul Valle del Cauca).

Un acord de pace din 2016 cu gruparea de gherilă FARC a contribuit la o scădere a asasinatelor, dar violenţa a crescut din nou în timp ce alte grupuri armate, angajate în traficul de cocaină, au ocupat zonele din care gherila s-a retras.

Aproximativ 1.000 de lideri ai societăţii civile au fost ucişi de la semnarea acordului, potrivit ONG-ului Indepaz. Peste 200 de foşti combatanţi FARC au fost de asemenea asasinaţi.

Se crede că crimele din Samaniego au ca scop răspândirea terorii pentru a face populaţia locală să accepte dominaţia grupurilor armate sau că ar fi legate de disputele dintre acestea.

Motivul crimelor din Cali nu este clar.

Citește și : Clinton, atac la adresa lui Trump: Un preşedinte pentru care locul de muncă înseamnă să petreacă zilnic ore în faţa televizorului

Criticii preşedintelui Ivan Duque afirmă că guvernul său a contribuit la violenţă nepunând pe deplin în aplicare aspecte ale acordului de pace din 2016, inclusiv dezvoltarea rurală.

“Circumstanţele din departamentul nostru sunt foarte critice”, a declarat Rojas, chemând guvernul să implementeze programele planificate pentru a permite fermierilor să înlocuiască cultivarea de coca – planta din care se produce cocaina – cu alte culturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO// Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare

Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare Pentru reabilitarea fâșiei forestiere din Cahul,...

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii Un bărbat din comuna Trușeni a ajuns la spital după ce...

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.