Trei irakieni suspectaţi de un complot terorist, arestaţi în nordul Germaniei

Publicat:

Trei bărbaţi irakieni au fost arestaţi în nordul Germaniei sub suspiciunea de terorism, au confirmat miercuri poliţia şi procurorii, relatează dpa, potrivit agerpres.

Investigatorii au afirmat că bărbaţii au fost motivaţi de principii islamiste, dar nu este clar dacă ei au fost implicaţi într-o organizaţie teroristă.


Citește și : Un bărbat a deschis focul pe o stradă din insula Corsica: cel puţin un mort şi şase răniţi

Unul dintre bărbaţi, identificat drept Shahin F., de 23 de ani, a descărcat informaţii despre construcţia de bombe şi a comandat din Marea Britanie un comutator de aprindere. De asemenea, el a luat lecţii de conducere a unui autovehicul greu pentru că cei trei plănuiau să folosească un camion în atacul lor, au declarat procurorii.

Un atac islamist cu un camion asupra târgului de Crăciun din Berlin s-a soldat în 2016 cu 12 morţi.

Un alt suspect identificat este Hersh F., tot de 23 de ani, care împreună cu Shahin F. este acuzat că plănuia un atac grav. Un al treilea bărbat Rauf S., de 36 de ani, este acuzat că i-a ajutat încercând să le găsească o armă.

Legile germane privind protecţia vieţii private interzic publicarea numelor de familie ale suspecţilor.

Holger Muench, şeful Poliţiei federale germane (BKA), a spus că investigaţia a stabilit că suspecţii aveau un plan “de a ucide cât mai mulţi oameni posibil”.

Totuşi, biroul procurorului federal a precizat că inculpaţii nu aveau o ţintă clară pentru atac şi testarea unor dintre explozibilii lor – care foloseau artificii pentru Anul Nou – a arătat că mijloacele lor nu erau sofisticate.

Cei trei au ajuns în Germania în 2015 ca refugiaţi. Nu este clar dacă deţin în prezent statutul de solicitanţi de azil.

Ei au fost arestaţi în regiunea Dithmarschen din statul nordic Schleswig-Holstein în urma unui raid matinal la care au participat şi forţele speciale.

Citește și : 12 persoane au murit în urma inundaţiilor din nordul Arabiei Saudite (Apărarea Civilă)

Un vecin a declarat că bărbaţii trăiau în comunitate de circa jumătate de an şi că nu au ieşit niciodată în evidenţă.

“Cei doi irakieni erau foarte prietenoşi şi politicoşi. Întotdeauna spuneau ‘bună ziua’ şi erau mereu bine îmbrăcaţi”, a spus un alt vecin.

Poliţia a percheziţionat şi locuinţe din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară şi landul Baden-Wuerttemberg din sudul ţării, dar nu au fost efectuate arestări.

Revista Spiegel a relatat că cei trei bărbaţi au beneficiat de asistenţă din partea unor persoane necunoscute prin intermediul Telegram, un serviciu de mesagerie criptat.

Spiegel a mai precizat că unul dintre suspecţi a spus că avea planuri de a ucide “cât de mulţi necredincioşi posibil, dar nu copii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.