Trei jurnalişti FUGIȚI din Myanmar au fost arestați și vor fi judecați în Thailanda

Publicat:

Trei jurnalişti birmani, arestaţi în Thailanda după ce au fugit de represaliile juntei militare aflate la putere după lovitura de stat din Myanmar, vor compărea marţi în faţa unui tribunal şi ar putea fi expulzaţi către ţara lor, unde vieţile le sunt ameninţate, potrivit angajatorului lor, informează AFP, potrivit agerpres.

Arestaţi duminică în Chiang Mai (nord), în compania a doi activişti birmani, “ei au fost inculpaţi pentru intrare ilegală” pe teritoriul Thailandei, a declarat Aye Chan Naing, redactorul-şef al Democratic Voice of Burma (DVB), publicaţie cu sediul la Olso. “DVB le cere insistent autorităţilor thailandeze să nu-i expulzeze spre Myanmar, pentru că viaţa lor va fi grav ameninţată dacă se vor întoarce” în ţara lor, a adăugat el.


Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Thailanda a confirmat arestările, fără a preciza dacă este vorba de jurnalişti.

“Lumea întreagă urmăreşte ce vor face autorităţile thailandeze în acest dosar important pentru libertatea presei”, a comentat clubul corespondenţilor de presă străini în Thailanda.

DVB, instituţie media independentă lansată în anii 1990 în Europa, s-a instalat în Myanmar în 2012, la un an după auto-dizolvarea juntei. În martie anul acesta, la câteva săptămâni după lovitura de stat care a înlăturat de la putere guvernul condus de Aung San Suu Kyi, publicaţiei i s-a retras licenţa.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

De atunci, numeroşi jurnalişti s-au refugiat, însă continuă să difuzeze reportaje pe reţelele sociale despre mobilizarea anti-juntă şi represaliile sângeroase din partea forţelor de securitate din Myanmar.

Mai mult de 780 de civili au fost ucişi după puciul din 1 februarie şi circa 3.800 se află în detenţie, între care în jur de 50 de jurnalişti, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.