X

Trei laureate Nobel îi cer lui Suu Kyi să oprească GENOCIDUL împotriva minorităţii rohingya

Trei femei laureate cu Premiul Nobel pentru Pace au acuzat-o pe lidera de facto a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, precum şi armata de ‘genocid’ împotriva etnicilor musulmani rohingya şi au ameninţat cu sesizarea justiţiei, relatează dpa, conform agerpres.

Cele trei laureate – Shirin Ebadi din Iran, Mairead Maguire din Irlanda de Nord şi Tawakkol Karman din Yemen – au susţinut o conferinţă de presă la Dacca, după ce au vizitat taberele de refugiaţi rohingya din districtul Cox’s Bazar din sudul Bangladeshului.

Citeşte şi: Premierul slovac promite un milion de euro celui care oferă informaţii elocvente despre asasinarea lui Jan Kuciak

Shirin Ebadi a spus că Suu Kyi “este direct responsabilă pentru crimele comise împotriva musulmanilor rohingya”.

Aproape 700.000 de musulmani rohingya au fugit în Bangladesh după ce armata din Myanmar a lansat o ofensivă împotriva unor presupuşi militanţi rohingya în statul Rakhine la 25 august.

Cele trei i-au cerut lui Suu Kyi, care este la rândul său laureată cu Premiul Nobel pentru Pace, să pună capăt persecuţiilor împotriva acestui grup minoritar.

“Laureata Nobel Aung San Suu Kyi conduce guvernul din Myanmar şi păstrează tăcerea. Nu a spus lumii adevărul. Ar trebui să se trezească şi să oprească acest genocid”, a declarat Tawakkol Karman, care a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în 2011.

Citeşte şi: Lavrov acuză SUA că pregătesc Europa pentru o lovitură nucleară împotriva Rusiei

Tags: Aung San Suu KyiBangladeshcriza minorităţii musulmane rohingyaDaccaMairead MaguireMyanmarShirin EbadiTawakkol Karman
Categorii: Știrile zilei