Trei lideri ai mişcării prodemocraţie din Hong Kong vor fi eliberaţi

Publicat:

Curtea supremă din Hong Kong a anunţat marţi că trei lideri ai mişcării prodemocraţie locale, printre care Joshua Wong, vor fi puşi în libertate, ceea ce anulează o decizie anterioară a instanţelor judecătoreşti, transmit Reuters şi Kyodo, potrivit agerpres.

Decizia a fost luată de un complet format din cinci judecători de la Curtea de Apel Final (curtea supremă din Hong Kong), condus de Geoffrey Ma.


Citeşte şi: Transporturile din centrul Japoniei sunt paralizate de o furtună de zăpadă

Joshua Wong (21 de ani), Nathan Law (24 de ani) şi Alex Chow (27 de ani) primiseră separat, printr-o decizie a Curţii de Apel, pedepse cuprinse între şase şi opt luni pentru rolul jucat în protestele prodemocraţie din 2014.

În vârstă de 21 de ani, Wong a devenit unul dintre liderii mişcării prodemocraţie din Hong Kong. Înainte de audierea de marţi, Joshua Wong a declarat că, ‘indiferent de consecinţe, va continua lupta pentru democraţie’.

Decizia Curţii de Apel Final stabileşte un precedent pentru viitoare procese intentate unor lideri ai mişcării ‘Occupy Central’ ce a reunit, timp de 79 de zile, mii de persoane pe străzile din Hong Kong.

Citeşte şi: Singurul condamnat pentru atacurile din 9/11 îl dă în judecată pe Donald Trump

La 28 septembrie 2014, mişcarea prodemocraţie s-a intensificat brusc la Hong Kong, iar pe străzi au ieşit în acea zi circa 100.000 de persoane. Ulterior, numărul manifestanţilor s-a redus considerabil, dar ei au continuat să ocupe pentru mai multe săptămâni două locuri-cheie – Amiralitatea şi un perimetru mai restrâns în Causeway Bay, cartier comercial condus de chinezi proveniţi de pe continent.

După ce a fost concesiune britanică, Hong Kong-ul a revenit sub autoritatea Beijingului în 1997, ca regiune semiautonomă cu sistem administrativ, juridic şi economic diferit de cel al părţii continentale a Chinei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.