Trei luni de proteste ale ‘vestelor galbene’ în Franța

Publicat:

Mii de ‘veste galbene’ au demonstrat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe franceze, la trei luni după debutul acestei mişcări de contestare socială care persistă în pofida unei anumite ‘oboseli’ a opiniei publice, transmite AFP, scrie Agerpres.

La Paris, câteva mii de persoane s-au reunit pe Esplanada Invalizilor, după un marş într-un calm relativ pe bulevardul Champs-Elysées.


Citește și : Zidurile universității din Sankt Petersburg s-au prăbușit peste oameni – mai multe persoane dispărute (VIDEO)

La ora locală 14:00 (13:00 GMT), Ministerul de Interne francez a anunţat că în întreaga ţară manifestau aproximativ 10.200 de persoane, dintre care 3.000 la Paris, date în scădere faţă de săptămâna trecută.

‘Vestele galbene’ contestă politica fiscală şi socială a guvernului francez, solicitând printre altele creşterea puterii de cumpărare şi demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

La Bordeaux (sud-vest), coloana de manifestanţi a numărat de asemenea câteva mii, confirmând poziţia acestui oraş drept unul dintre bastioanele mişcării ‘vestelor galbene’, în pofida temerilor legate de apariţia unor noi incidente.

Cel puţin 2.000 de manifestanţi s-au strâns şi la Pontivy, în regiunea Bretagne (vest), iar câteva mii au demonstrat la Toulouse, în sud-vestul ţării. La Nantes (vest), manifestaţia a reunit 1.600 de persoane.

Citește și : Opoziţia venezueleană acuză Poliţia că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine ajutoarele umanitare

Alte demonstraţii au avut loc sâmbătă la Lille (nord), Caen (nord-vest), Grenoble (est), Strasbourg (nord-est) şi Rennes (vest), în fiecare dintre acestea manifestând între 100 şi 1.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.