Trei militari ucişi şi patru răniţi într-un atac atribuit islamiștilor în nordul Irakului

Publicat:

Trei militari ai armatei irakiene, printre care doi ofiţeri, au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi duminică într-un atac atribuit grupării Statul Islamic (SI) în nordul Irakului, transmite AFP, citând o sursă militară, potrivit agerpres.  

Atacul a fost întreprins cu arme automate de ‘membri ai SI’ în jurul orei locale 04.00 (01.00 GMT), în cazarma situată la Wadi al-Naft, la circa 25 km vest de Kirkuk, o zonă de extracţie petrolieră, a indicat sursa, un ofiţer de rang superior, sub rezerva anonimatului.


Citește și : Macron cere Iranului ‘să pună capăt imediat sprijinului’ pentru Rusia în războiul din Ucraina

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Sectorul unde a avut loc atacul, între Kirkuk, aflat sub administraţia guvernului federal, şi regiunea autonomă a Kurdistanului irakian, face parte dintre zonele limitrofe pe care şi le dispută cele două entităţi.

Autorităţile irakiene au proclamat victoria împotriva SI la sfârşitul lui 2017, însă celule jihadiste continuă să atace sporadic militari şi poliţişti, mai ales în zonele rurale şi îndepărtate situate la nord de Bagdad.

La sfâşitul lui aprilie, coaliţia internaţională antijihadistă a raportat o scădere puternică a acestor atacuri, atât în Irak, cât şi în Siria vecină, în primele luni ale anului 2023.

Citește și : 14 morţi în incendii de pădure în nord-estul Kazahstanului

În acest an, luna de Ramadan a fost ‘una dintre cele mai liniştite de mulţi ani’, a declarat generalul Matthew McFarlane, comandantul coaliţiei, notând o scădere cu ‘80%’ a atacurilor în Irak comparativ cu 2022.

În martie, un responsabil militar irakian de rang înalt a afirmat că SI mai numără între 400 şi 500 de luptători activi în ţara sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.