X

Trei moldoveni au fost prinşi la Vamă cu acte false

Trei moldoveni au fost prinşi la Vamă cu acte false

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost prinși în punctul de trecere a frontierei Leușeni cu buletine străine falsificate. În declarații, toți trei au recunoscut că și-au procurat actele.

Potrivit Poliției de Frontieră, în seara de 22 noiembrie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat primul conațional în vârstă de 28 de ani, transmite Știri.md.

Citeşte şi: MITROPOLIA MOLDOVEI condusă de Vladimir – STRUCTURĂ DE OCUPAȚIE A FEDERAȚIEI RUSE – Stiripesurse.md

În cadrul controlului, acesta s-a identificat cu o carte de identitate poloneză. În rezultatul cercetării amănunțite, polițiștii de frontieră au constatat că buletinul polonez este falsificat. În cadrul audierii, conaționalul a precizat că documentul a fost cumpărat contra sumei de 3.000 de euro printr-un intermediar identificat pe Internet. De asemenea, s-a aflat că tânărul avea interdicție de intrare în UE, fapt ce l-ar fi motivat să apeleze la comiterea infracțiunii. Persoana benevol și-a întrerupt călătoria, revenind în țară.

Al doilea caz a fost înregistrat astăzi, 23 noiembrie. Pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, pe direcția de intrare în R. Moldova, s-a prezentat un alt cetățean moldovean în vârstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. Drept urmare, asupra acestuia s-a depistat o carte de identitate care ar fi fost emisă de către autoritățile române, însă care s-a dovedit a fi falsă. În cadrul discuțiilor cu oamenii legii, acesta a declarat că și-a perfectat documentul în 2016 prin intermediul unui site de socializare, iar pentru serviciile de perfectare ar fi oferit 250 de euro.

Trei moldoveni au fost prinşi la Vamă cu acte false

Iar la scurt timp, oamenii legii au identificat în flux al treilea cetățean din Republica Moldova, care deținea o carte de identitate românească falsificată. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară. În cadrul controlului adițional, polițiștii de frontieră au depistat actul fals în portmoneul cetățeanului. Acesta a declarat că și-ar fi perfectat buletinul românesc, fiind ajutat de un prieten, contra sumei de 100 de euro.

În fapt, cele trei cărți de identitate cu suspecție de falsificare au fost ridicate și vor fi transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Tags: acte falseLeușeniR. MoldovaVamavames
Categorii: SocialȘtirile zilei