X

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost ucise, iar alte cinci rănite vineri în urma unei lovituri ruseşti care a atins un loc de joacă în oraşul Mikolaiv (Nikolaev, sud), a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

Lovitura rusă “a atins un teren de joacă din apropierea unui imobil de locuinţe. Până acum sunt cinci răniţi. Trei persoane au fost ucise, între care un copil”, a scris el pe Telegram, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Preşedintele ucrainean, care a denunţat din nou “teroarea” rusă, şi-a însoţit comunicatul cu mai multe imagini care arătau un imobil cu geamurile sparte la mai multe etaje.

Cel puţin o persoană era evacuată pe o brancardă, iar alte două zăceau pe pământ, potrivit imaginilor.

“Noi soluţii sunt necesare pentru a susţine apărarea noastră”, a insistat Zelenski, care se află în prezent în Regatul Unit.

Preşedintele ucrainean solicită fără încetare aliaţilor săi occidentalilor mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a permite interceptarea unui număr mai mare de rachete şi drone ruseşti care lovesc zilnic localităţile ţării.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Primarul oraşului Mikolaiv, Oleksandr Senkievici, a confirmat la rândul său bilanţul provizoriu de trei morţi în acest atac rusesc cu rachetă, care a lovit în timpul zilei o “zonă rezidenţială”.

Mikolaiv, situat la puţin mai mult de 50 km de fluviul Nipru, linia frontului între armatele ucraineană şi rusă în această zonă, a fost ocolit relativ de atacuri ale forţelor Moscovei după recucerirea de către trupele ucrainene a oraşului Herson, centrul administrativ al regiunii omonime, în noiembrie 2022.

Tags: MikolaivNikolaevucrainaVolodimir Zelenski
Externe