Trei morţi şi 23 răniţi într-un accident de autobuz la Ottawa

Publicat:

Un autobuz cu etaj din oraşul Ottawa a lovit vineri acoperişul unei staţii de autobuz, omorând trei persoane şi rănind alte 23, dintre care mai multe “grav”, a anunţat primarul capitalei Canadei, Jim Watson, relatează AFP, scrie agerpres.

Cel puţin 11 persoane au fost internate în spital în stare critică, a făcut cunoscut la rândul său un purtător de cuvânt al serviciilor de prim-ajutor.


Citește și : Şapte morţi și 33 de răniți în accidentul unui autocar cu turişti străini în Cuba

Imagini difuzate de televiziunile canadiene au arătat că o mare parte a nivelului superior al autobuzului a fost smulsă sub violenţa şocului, în timp ce echipe de prim-ajutor utilizau scări pentru a evacua răniţii transportaţi de numeroase ambulanţe spre spitalele locale, pe un ger polar.

Poliţia a informat că accidentul s-a produs la o oră de vârf de la sfârşitul după-amiezii, la 20.50 GMT.

În cursul serii, poliţia căuta să stabilească cauzele accidentului, dar un martor citat de cotidianul Ottawa Citizen a evocat un posibil derapaj al autobuzului pe o placă de gheaţă înainte de a percuta staţia de autobuz.

Şoferul autobuzului a fost arestat şi urmează să fie audiat, a declarat pentru presă şeful poliţiei din Ottawa, Charles Bordeleau, fără să ofere mai multe detalii.

Citește și : Merkel: Acordul încheiat între UE şi Turcia pentru stoparea migraţiei ‘nu funcţionează corespunzător’

Două din cele trei victime se aflau la bordul autobuzului, iar cea de-a treia pe cheiul staţiei Westboro, a precizat el.

Acest accident reaminteşte altul produs în septembrie 2013 la Ottawa, când un autobuz cu etaj s-a ciocnit cu un tren la o trecere de cale ferată, făcând şase morţi şi 34 de răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vladimir Bolea consideră inoportună instituirea stării de urgență în agricultură

Vladimir Bolea consideră inoportună instituirea stării de urgență în agricultură Instituirea stării de urgență în agricultură nu este o soluție pentru problemele agricultorilor. O spune...

Trafic intensiv la vama Leușeni- Albița pe direcția ieșire din R.Moldova, intrare în România

  Trafic intensiv la vama Leușeni- Albița pe direcția ieșire din R.Moldova, intrare în România La ora actuală, în PTF Leușeni- Albița se atestă trafic intensiv...

Alegeri amânate în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii ucrainene

Alegeri amânate în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii ucrainene Alegeri locale prevăzute la începutul lui septembrie au fost amânate în şapte localităţi din regiunea...

Evenimentele Zilei de 22 august în Istorie

Evenimentele Zilei de 22 august în Istorie 22 august este a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.