Trei morţi şi mai mulţi răniţi după răsturnarea unui autobuz plin cu turişti în provincia canadiană Alberta

Publicat:

Un autobuz de observare a gheţarilor s-a răsturnat sâmbătă în popularul sit turistic al Munţilor Stâncoşi din provincia canadiană Alberta, ucigând trei oameni şi rănind grav mai multe alte persoane, au anunţat duminică mass-media canadiene, preluate de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Autobuzul de teren s-a răsturnat din motive deocamdată neelucidate, sâmbătă după-amiaza, în zona gheţarului Columbia, în parcul naţional Jasper din Alberta, a precizat postul public CBC.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

Fotografii publicate pe reţelele sociale de martori ai accidentului arată autobuzul răsturnat pe capotă, printre stânci, într-o pantă înclinată.

În accident a fost implicat un autobuz al companiei Pursuit, ce transportă turişti la bordul unor vehicule de teren spre gheţarul Athabasca.

Din totalul celor 27 de pasageri aflaţi la bord, trei adulţi au murit şi “un anumit număr de alte persoane au fost grav rănite”, potrivit unui bilanţ provizoriu al poliţiei federale canadiene.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

Mai multe elicoptere şi ambulanţe au fost mobilizate pentru evacuarea răniţilor spre spitale din regiune.

Accidentul s-a produs în una dintre zonele cele mai turistice din vestul Canadei, de-a lungul Promenadei Gheţarilor, drum pitoresc ce traversează parcurile naţionale Banff şi Jasper.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.