X

Trei morți și zeci de răniți într-un incendiu la un spital din Cairo

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 32 au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit miercuri într-un spital dintr-un cartier popular din Cairo, a anunţat Ministerul egiptean al Sănătăţii, relatează AFP, potrivit agerpres

“Incendiul a izbucnit la secţia de radiologie de la un spital al unei organizaţii de caritate din districtul Matariya”, în nordul capitalei, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Hossam Abdelghaffar, citat de media de stat. Ministerul nu a precizat cauzele izbucnirii incendiului.

Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

În megalopola extinsă Cairo, unde milioane de oameni trăiesc în locuinţe precare, incendiile accidentale fac în mod constant victime.

Aceste incendii, în special cauzate de scurtcircuite, nu sunt neobişnuite în Egipt, o ţară cu peste 104 milioane de locuitori cu infrastructuri publice deseori perimate.

Unul dintre cele mai grave incendii din ultimii ani s-a soldat cu moartea a 41 de credincioşi creştini copţi în timpul liturghiei, vara trecută. Pe 14 august, un aparat de aer condiţionat a luat foc, umplând de fum clădirea în care fusese înfiinţată o mică biserică de cartier.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

Blocaţi pe scările înguste ale unei clădiri fără nicio măsură de securitate, zeci de bărbaţi, femei şi copii s-au sufocat în timp ce salvatorii au întârziat, încercând să ajungă la ei.

Tags: CairoHossam Abdelghaffarincendiiincendiu
Categorii: Sinteze