X

Trei oameni au fost răpuşi de o boală misterioasă în Tanzania

Autorităţile din Tanzania au trimis o echipă de medici şi de experţi în sănătate în sud-estul ţării pentru a investiga o boală misterioasă care a provocat moartea a trei persoane, informează miercuri AFP, citând responsabili din această ţară din estul Africii, potrivit agerpres.

Boala, ale cărei simptome includ sângerări nazale, febră, dureri de cap şi oboseală, a fost depistată în regiunea Lindi, a declarat Aifello Sichalwe, medicul-şef al guvernului.

Citeşte şi: Un elicopter al pompierilor S-A PRĂBUŞIT în mare! Printre victime se află şi români! – Black News

“Guvernul a constituit o echipă de profesionişti care investighează această boală necunoscută”, a precizat Sichalwe într-un comunicat, cerând locuitorilor să-şi păstreze calmul.

În total, au fost depistaţi 13 pacienţi, dintre care trei au murit.

Sichalwe a adăugat că pacienţii au fost testaţi negativ pentru Ebola, virusul Marburg şi COVID-19. Unul dintre ei şi-a revenit, iar ceilalţi se află în izolare.

Citeşte şi: Cu trei luni înainte de alegeri, parlamentul brazilian a adoptat o serie de măsuri sociale – Black News

Săptămâna trecută, în Ghana, au fost depistate două cazuri suspecte de virus Marburg, o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola.

Marţi, la o adunare religioasă, preşedinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a declarat că boala “ciudată” detectată la Lindi ar fi putut fi cauzată de “interacţiunile tot mai mari” dintre oameni şi animale din cauza degradării mediului.

Tags: Aifello Sichalwecovid-19ebolafebră hemoragicăLindiSamia Suluhu HassanTanzaniavirusul Marburg
Categorii: Știrile zilei