X

Trei oameni au murit într-o alunecare de teren din China

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren declanşată de ploile torenţiale care au afectat provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei, au anunţat joi autorităţile citate de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Patru persoane au fost îngropate după ce alunecarea de teren a afectat clădirea de birouri a unei companii miniere din Huangling, miercuri dimineaţă, la ora locală 1:30, potrivit departamentului de comunicare al comitetului de partid din regiune.

Citeşte şi: Marea Britanie A CĂZUT! 81% dintre decesele provocate de Covid-19 se înregistrează printre cei vaccinați – Black News

Salvatorii au reuşit să scoată la suprafaţă trei dintre victime, dintre care două au decedat ulterior la spital. Ultimul cadavru a fost recuperat mai târziu în cursul zilei de miercuri.

În unele zone din provincia Shaanxi s-au înregistrat cantităţi de precipitaţii 210,4 mm, în medie, începând de la 3 octombrie.

Citeşte şi: Republicanii propun un compromis pentru evitarea intrării în incapacitate de plată a SUA – Black News

Ploile abundente din provincia Shanxi au deteriorat de asemenea o secţiune de zid din vechiul oraş Pingyao, au anunţat autorităţile locale precizând că sunt în curs lucrări de reparaţii.

Cu o istorie de 2.700 de ani, Pingyao este renumit pentru arhitectura sa antică bine conservată. A fost inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO în 1997.

Tags: alunecare de terenChinaHuanglingPingyaoploiShanxi
Categorii: Știrile zilei