Trei ostatici israelieni uciși ‘din greșeală’ de armată

Publicat:

Armata din Israel (IDF) a anunțat că a ucis „din greșeală” trei ostatici israelieni pe care i-a identificat din greșeală drept o amenințare, potrivit Sky News.

Un purtător de cuvânt al IDF a făcut anunțul, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Rata exportului R. Moldova – în declin

„În timpul luptei din Shejaiya, IDF a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni drept o amenințare. Drept urmare, trupele au tras spre ei și au fost uciși. În timpul perchezițiilor și verificărilor în zona în care s-a produs incidentul a apărut o suspiciune cu privire la identitatea decedaților. Trupurile lor au fost transferate pe teritoriul israelian pentru examinare, după care s-a confirmat că erau trei ostatici israelieni”, a anunțat reprezentantul IDF.

Familia unui ostatic ucis din greșeală a cerut ca numele victimei să nu fie făcut public.

„IDF exprimă profunde remuşcări pentru incidentul tragic şi transmite familiilor sincere condoleanţe. Misiunea noastră națională este să-i găsim pe cei dispăruți și să-i ducem pe toți ostaticii acasă. Au fost învățate imediat lecții din eveniment, care au fost transmise tuturor trupelor IDF aflate pe teren”, a precizat IDF.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a oferit condoleanțe familiilor celor trei ostatici uciși din greșeală de trupele Forțelor de Apărare ale Israelului.

Citeşte şi: Putin avertizează Chişinăul: ‘Dacă nu vrea, nu trebuie’

„Împreună cu întregul popor al Israelului, îmi plec capul într-o durere profundă și plâng căderea a trei dintre fiii noștri dragi care au fost răpiți, printre ei, Yotam Chaim și Samer Fouad al Talalka. Este o tragedie insuportabilă. Tot statul Israel va jeli în această seară. Inima mea este pentru familiile îndurerate în timpul lor dificil”, a spus Benjamin Netanyahu.

El a mulțumit trupelor IDF pentru serviciul depus, în ciuda incidentului, spunând că este nevoie de foarte mult curaj pentru a lupta în Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.