X

Trei palestinieni au fost ucişi într-o operaţiune a armatei israeliene

Trei palestinieni au fost ucişi vineri dimineaţă şi alţi opt răniţi într-o operaţiune a forţelor israeliene la Jenin, un bastion al fracţiunilor armate palestiniene în Cisiordania ocupată, a informat agenţia locală de ştiri Wafa, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Potrivit acestei surse, cei trei bărbaţi au fost ucişi când forţele israeliene, care au sporit operaţiunile în acest sector în ultimele luni, au deschis focul asupra vehiculului în care ei circulau.

Citeşte şi: Olaf Scholz spune că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea ‘dura foarte mult’ – Black News

La rândul său, armata israeliană a indicat într-un scurt mesaj în ebraică că a efectuat o operaţiune în zona Jenin pentru a localiza arme în două locuri diferite. Potrivit armatei, soldaţii au fost ţinta tirurilor după ce au sosit în primul loc şi au deschis focul la rândul lor, apoi au identificat un vehicul suspect pe marginea drumului deplasându-se spre al doilea loc.

“Tiruri au fost identificate spre soldaţii care au dejucat planurile teroriştilor ce i-au vizat”, a precizat armata, indicând că a găsit în acest loc arme, inclusiv două puşti de asalt M-16, precum şi cartuşe.

Armata israeliană a intensificat raidurile în ultimele săptămâni în şi în jurul taberei Jenin, un bastion al facţiunilor armate palestiniene de unde provin autorii recentelor atacuri din Israel.

Citeşte şi: Ucraina ameninţă să distrugă podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci – Black News

Jurnalista Shireen Abu Akleh, vedetă a canalului panarab Al-Jazeera, a fost împuşcată mortal luna trecută la Jenin, pe marginea unei operaţiuni a armatei israeliene în această zonă.

Autoritatea Palestiniană, Al Jazeera şi Qatarul, unde are sediul acest canal, au acuzat armata israeliană de uciderea jurnalistei.

Tags: Autoritatea PalestinianăCisiordania ocupatăjeninpalestinieni
Categorii: Sinteze