Trei parlamentari britanici au demisionat din partidul lui May

Publicat:

Trei parlamentari britanici și-au anunțat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, aceștia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist, conform BBC și Reuters, potrivit mediafax.

Cei trei parlamentari demisionari sunt Anna Soubry, Sarah Wollaston și Heidi Allen. Cei trei i-au adresat o scrisoare premierului Theresa May, prin care își anunță demisia din partid.


Citește și: Mii de francezi au manifestat împotriva antisemitismului

Parlamentarii pro-Uniunea Europeană sunt nemulțumiți de modul în care premierul gestionează ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar și consideră că procesul de Brexit „a redefinit Partidul Conservator și a distrus toate eforturile de a-l moderniza”.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obține aprobarea acordului Brexit.

În scrisoarea adresată premierului, parlamentarii au criticat „modul dezastruos în care Guvernul gestionează procesul de Brexit” și faptul că strategia de ieșire a Marii Britanii din UE este condusă de un grup de conservatori eurosceptici.

Citește și: Havana dezminte că ar avea o ‘armată’ în Venezuela

„Considerăm inadmisibil ca un partid, considerat de încredere în ceea ce privește gestionarea economiei, mai mult decât orice alt partid, duce acum țara pe marginea prăpastiei prin posobilitatea unui Brexit fără acord”, se menționează în scrisoare.

Opt parlamentari britanici și-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenței liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-și schimba strategia privind Brexit și de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.