Trei partide și trei asociații din R.Moldova au format Blocul UNIREA

Publicat:

Şase entităţi unioniste, printre care trei partide şi trei asociaţii obşteşti, au anunţat că vor forma Blocul “UNIREA’, informează vineri Radio Chişinău şi IPN.md, potrivit agerpres.

Este vorba de Asociaţia “UNIREA – Onoare, Demnitate şi Patrie’, condusă de Vlad Bileţchi, de Mişcarea Civică “Tinerii Moldovei’, condusă de Anatol Ursu, de Blocul Unităţii Naţionale condus de Ion Leaşcenco, precum şi de Partidul Naţional Liberal, Partidul Liberal Reformator şi Partidul “Democraţia Acasă’.


Citește și: Sute de oameni au demonstrat în SUA pentru publicarea raportului lui Robert Mueller

Potrivit liderilor unionişti, doar prin unificarea tuturor forţelor politice şi civice unioniste va putea fi înfăptuită reîntregirea celor două maluri ale Prutului. “Nu o singură dată am auzit ca unioniştii ar fi dezbinaţi. Astfel, lecţia alegerilor parlamentare ne-a demonstrat că doar uniţi vom reuşi să înfăptuim reunirea. Am lăsat orgoliile deoparte şi ne-am unit eforturile pentru promovarea cât mai intensivă a idealului unirii. Şi nu ne oprim aici. Toţi cei care împărtăşesc simţirea românească, indiferent că vorbim de partide sau de segmentul civic, sunt îndemnaţi să ni se alăture. Unirea face puterea’, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei “Unirea-ODIP’.

Lidera Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a remarcat ca, deşi nu s-a produs coagularea partidelor pro-româneşti, unioniste, înainte de alegerile parlamentare, niciodată nu este târziu şi este bine că acest lucru începe cu adevărat.

Citește și: Donald Tusk propune o amânare flexibilă a Brexit-ului

La rândul sau, preşedintele Partidului “Democraţia Acasă’, Vasile Costiuc, a declarat că lecţia din cadrul alegerilor parlamentare a fost foarte dură, dar necesară pentru a înţelege că Unirea face puterea.

“Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de câştigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa şi a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită şi îndoctrinată’, a declarat Tatiana Potîng, vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator, potrivit unui comunicat al Asociaţiei “UNIREA-ODIP’.

La final, reprezentanţii entităţilor unioniste au semnat un protocol de colaborare şi de constituire a Blocului “UNIREA’. “Blocul Unirea va acţiona concentrat în scopul conjugării eforturilor pentru restabilirea adevărului istoric, lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop şi participării într-un format comun (bloc electoral) în viitoarele campanii electorale’, se subliniază în Protocolul de Colaborare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.