X

Trei partide ultranaţionaliste şi populiste din Bulgaria au format o alianţă pentru alegerile din 11 iulie

Partidele naţionaliste VMRO şi Frontul naţional pentru salvarea Bulgariei, alături de formaţiunea populistă Volya, au convenit vineri să formeze o alianţă în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate prevăzute pentru 11 iulie, transmite novinite.com, potrivit agerpres

Această alianţă a partidelor ultranaţionaliste se va numi ‘Patrioţi bulgari’, iar liderii celor trei partide – Krasimir Karakaceanov, Valeri Simeonov şi Veselin Mareşki – nu vor candida pentru funcţia de parlamentar. Decizia acestora de a nu candida urmează unei propuneri a lui Karakaceanov.

Citește și : Certificatul verde digital al UE ar trebui să fie funcţional de la 1 iulie

În alegerile parlamentare parlamentare din 4 aprilie, nicio formaţiune ultranaţionalistă nu a depăşit pragul de 4% din voturi necesar accederii în Adunarea Naţională (parlament). VMRO a fost cel mai aproape de acest prag, obţinând 3,64% din sufragii, iar coaliţia formată din Volya a înregistrat un scor de 2,37%.

Printre principiile care vor ghida activitatea noii alianţe se află ”adoptarea legii privind falimentul companiilor private, depăşirea catastrofei demografice, împiedicarea Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi (partidul minorităţii turce, n.red.) de a guverna Bulgaria, o politică externă responsabilă naţional şi independentă, protecţia familiei tradiţionale şi toleranţă zero pentru corupţie”.

Citește și : Talibanii au preluat controlul asupra încă unui district strategic din Afganistan

Tags: BulgariaValeri SimeonovVeselin MareşkiVMRO
Categorii: Diaspora