Trei persoane au fost ucise în explozia unei cisterne cu combustibil la o bază aeriană rusă

Publicat:

Trei persoane au fost ucise luni în explozia unei cisterne cu combustibil la o bază aeriană rusă, a anunţat o agenţie de presă de stat, preluată de Reuters, în timp ce un guvernator regional a confirmat informaţiile despre o explozie la o bază separată ce găzduieşte bombardiere care fac parte din forţele nucleare strategice ale Rusiei, potrivit agerpres.  

Agenţia rusă oficială de presă RIA a anunţat că alte şase persoane au fost rănite în explozia cisternei cu combustibil la Riazan (185 km sud-est de Moscova).


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Roman Busarghin, guvernator al regiunii Saratov, mai la sud-est, i-a liniştit pe locuitori după ceea ce a numit relatări pe social media despre un “bubuit puternic şi un fulger” la baza aeriană din Engels, în regiune.

“Vreau să vă asigur că nu a avut loc nicio situaţie de urgenţă în zonele rezidenţiale ale oraşului. Nu există motive pentru îngrijorare. Nicio infrastructură civilă nu a fost avariată”, a scris Busarghin pe Telegram.

“Informaţiile despre incidente la instalaţiile militare sunt verificate de organele de drept”, a adăugat el.

Baza Engels se află la aproximativ 730 km sud-est de Moscova. Ea este una dintre cele două baze strategice de bombardiere ce găzduiesc capacitatea nucleară a Rusiei livrată pe calea aerului, cealaltă fiind în regiunea Amur din Extremul Orient rus.

Rusia are 60 până la 70 de avioane bombardiere strategice de două tipuri: Tu-95MS (cod NATO: Bear – n.r.) şi Tu-160 (cod NATO: Blackjack – n.r.). Ambele sunt capabile să transporte bombe nucleare şi rachete de croazieră cu arme nucleare, notează Reuters.

Oraşele Riazan şi Saratov sunt ambele la sute de kilometri de Ucraina, unde invazia Rusiei a intrat în a zecea lună şi Moscova a lansat luni o nouă rundă de atacuri cu rachete.

Întrebat despre incidente, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: “Nu am aceste informaţii. Tocmai am văzut relatările media, dar nu au informaţii specifice. Nu pot comenta. Vă recomand să contactaţi Ministerul Apărării”.

Întrebat dacă preşedintele Vladimir Putin este la curent cu incidentele, el a declarat: “Cu siguranţă. Preşedintele primeşte regulat toate informaţiile relevante de la serviciile relevante”.

Oficiali ucraineni au confirmat incidentele pe reţelele sociale, cu comentarii ironice.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a scris pe Twitter că, “dacă ceva este lansat în spaţiul aerian al altor ţări, mai devreme sau mai târziu obiectele zburătoare necunoscute se vor întoarce la punctul lor de plecare”.

Ucraina a demonstrat anterior capacitatea de a lovi ţinte strategice ruseşti mult mai departe peste linia frontului lungă de 1.100 km în sudul şi estul Ucrainei, mai notează Reuters.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

În august, cel puţin şapte avioane de război ruseşti au fost distruse de explozii la o bază aeriană rusească de pe coasta de sud-vest a Peninsulei Crimeea anexate de Rusia.

Ucraina nu a revendicat public responsabilitatea pentru aceasta sau pentru o serie de explozii la obiective precum depozite de arme şi de combustibil în regiunile Rusiei apropiate de graniţa ucraineană. Ea spune totuşi că astfel de incidente sunt “karma” pentru invazia Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.