Trei poliţişti iordanieni ucişi într-un raid contra unei celule teroriste la nord de Amman

Publicat:

Trei poliţişti iordanieni au fost ucişi sâmbătă într-un raid la nord de Amman contra unei celule teroriste suspectate de implicare într-un atac comis cu o zi înainte şi care a provocat moartea unui membru al forţelor de securitate, transmite AFP, potrivit agerpres.

Ascunşi într-un imobil din oraşul Salt (la 30 de km nord de Amman), “suspecţii au refuzat să se predea şi au tras în direcţia forţelor de securitate”, apoi au detonat dispozitive explozive plasate în prealabil în clădire, a indicat într-un comunicat ministrul iordanian pentru presă.


Citește și : Migrație: Angela Merkel şi Pedro Sanchez au convenit să susţină Marocul

“Mai mulţi membri ai forţelor de securitate au fost de asemenea răniţi, la fel şi un anumit număr de civili”, a adăugat acesta, fără alte detalii.

Potrivit presei locale, care citează surse medicale, circa 20 de persoane ar fi fost rănite la Salt.

Forţele de securitate au arestat trei membri ai celulei teroriste, a indicat oficialul iordanian, precizând că operaţiunea este încă în desfăşurare.

Raidul de sâmbătă a fost întreprins după informaţii privind “implicarea acestei celule teroriste în incidentul de la Al Fuhais”, aflat la câţiva kilometri de Salt, unde un atac comis vineri a vizat membri ai forţelor de ordine.

Citește și : Vietnam: Aproape 200 de pacienţi au evadat dintr-un centru de dezintoxicare

O grenadă de fabricaţie artizanală a fost plasată sub un vehicul al unei patrule însărcinate cu securitatea unui festival de muzică în regiunea Al Fuhais, potrivit ministerului iordanian de interne.

Incidentul s-a soldat cu moartea comandantului patrulei şi rănirea a şase membri ai acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.