Trei poliţişti ruşi au fost UCIŞI într-o operaţiune antiteroristă

Publicat:

Trei agenţi ai forţelor de ordine ruse au fost ucişi într-o operaţiune antiteroristă în Republica Inguşetia din Caucazul de Nord, au informat joi surse din cadrul poliţiei, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Trei poliţişti au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi în ciocniri”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, citat de agenţia RIA Novosti.


Citeşte şi: Conceptul de suveranitate economică și industrială a Europei câștigă treptat teren – Black News

Sursa nu a precizat dacă şi în rândul insurgenţilor s-au înregistrat victime, adăugând că starea de operaţiune antiteroristă, declarată luni, nu a fost încă ridicată.

AFP, care citează agenţiile ruse RIA Novosti şi Interfax, precizează că schimbul de focuri a avut loc miercuri seara în cursul unei “operaţiuni antiteroriste” în regiunea Malgobek, când un “grup de bandiţi” care se refugiase într-o casă de ţară a deschis focul asupra poliţiştilor.

Pe 27 martie, persoane necunoscute au tras asupra unui post de control de la frontiera dintre republicile ruse Inguşetia şi Osetia de Nord. Doi poliţişti au fost răniţi în incident, aminteşte EFE.

Citeşte şi: Letonia reintroduce serviciul militar obligatoriu începând de anul viitor

Ziua următoare, cadavrul unuia dintre atacatori a fost găsit cu răni prin împuşcare într-una din localităţile din zonă. Ulterior, serviciile speciale ruse au anunţat căutarea a cinci persoane suspectate de pregătirea atentatelor.

Pe 3 aprilie, în Inguşetia, a avut loc alt incident armat între un grup de persoane necunoscute şi forţele de securitate ale republicii caucaziene, ceea ce a dus la lansarea unei operaţiuni antiteroriste în curs de desfăşurare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.