X

Trei presupuşi jihadişti au fost ucişi de forţele de securitate în centrul Tunisiei

Trei bărbaţi suspectaţi de apartenenţă la o grupare jihadistă afiliată organizaţiei Stat Islamic (SI) au fost ucişi de forţele de securitate în centrul Tunisiei, a anunţat duminică Ministerul de Interne tunisian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Forţele de securitate au confiscat de asemenea în operaţiunea lor din regiunea Sidi Bouzid trei arme, muniţii, explozibili şi două centuri explozive.

Citește și : Volodimir Zelenski, despre obținerea cetățeniei ruse: Căutăm un răspuns la decizia lui Vladimir Putin

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, cei trei terorişti, ucişi sâmbătă seară, aparţineau grupării Jund al-Khilafa (‘Soldaţii Califatului’), afiliată grupului terorist Stat Islamic.

Sâmbătă, Ministerul de Interne anunţase tot printr-un comunicat că a putut obţine “informaţii extrem de importate şi a contracarat planuri teroriste” prevăzute pentru luna Ramadanului, după ce la 1 mai a fost arestat un “terorist” acuzat că a planificat operaţiuni în 2018 care a vizat forţele de securitate şi armata.

Forţele de securitate tunisiene desfăşoară cu regularitate operaţiuni antiteroriste în zonele muntoase de la frontiera cu Algeria, pentru a-i prinde pe jihadiştii care se ascund acolo.

Tunisia s-a confruntat după revoluţia din 2011 cu un avânt al mişcării jihadiste, responsabilă de moartea mai multor zeci de soldaţi şi poliţişti, dar şi civili şi turişti străini.

Citește și : Kim Jong Un a supervizat tirurile cu mai multe rachete (KCNA)

Chiar dacă situaţia de securitate s-a îmbunătăţit semnificativ, Tunisia rămâne sub stare de urgenţă după atentatul sinucigaş comis în capitala Tunis asupra dispozitivului de securitate al preşedintelui în noiembrie 2015, soldat cu moartea a 12 agenţi de pază.

Tags: jihadistiJund al-KhilafaRamadanstat islamicterorist
Categorii: Sinteze