X

Trei rachete au vizat o bază americană din Irak

Trei rachete au vizat o bază americană din Irak

Trei rachete au vizat marţi dimineaţă o bază găzduind forţe americane în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, în Irak, fără a provoca victime, scrie AFP citând două surse din rândul serviciilor de securitate.

“Baza Victory de lângă aeroportul din Bagdad a fost vizată de trei rachete, dintre care două au fost doborâte de apărarea specială a bazei, în timp ce a treia a căzut în apropierea sediului comandamentului Serviciului antiterorism”, a afirmat sursă de securitate.

Vezi şi: VIDEO – Israelul a lansat operaţiuni militare terestre în Liban – Stiripesurse.md

O altă sursă din rândul serviciilor de securitate a confirmat această informaţie, precizând că nu au fost victime şi că atacul nu a afectat traficul aerian.

Acest atac s-a produs pe fundalul tensiunilor regionale în creştere legate de războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza şi aliatul său şiit Hezbollah în Liban.

În ultimul an, forţele coaliţiei conduse de Statele Unite au fost vizate de zeci de ori de atacuri cu drone şi tiruri de rachete în Irak şi Siria.

Trei rachete au vizat o bază americană din Irak

Statele Unite au desfăşurat aproximativ 2.500 de soldaţi în Irak şi 900 în Siria în cadrul coaliţiei internaţionale creată în 2014 pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

SI a preluat controlul asupra unor regiuni întregi din Siria şi Irak cu începere din 2014, impunând o domnie a terorii înainte de a fi înfrânt în 2019 de această coaliţie internaţională.

De la înfrângerea teritorială a grupului, jihadiştii s-au retras în vastul deşert sirian şi continuă să efectueze atacuri mortale, vizând în principal armata şi forţele dominate de kurzi.

La sfârşitul lui august, armata americană şi forţele de securitate irakiene au ucis 15 luptători ai SI în timpul unei operaţiuni de amploare în Irak.

Coaliţia internaţională împotriva grupării Stat Islamic se va retrage în termen de un an din Irak, au anunţat vineri Washingtonul şi Bagdadul, dar îşi va continua misiunea în Siria.

Tags: bagdadbaza americanaIrakrachete
Externe