X

Trei răniţi într-un atac cu o maşină în Cisiordania, presupusul atacator ucis

Trei israelieni au fost răniţi sâmbătă în Cisiordania ocupată într-un atac deliberat cu o maşină al cărui presupus autor a fost ucis de soldaţi, un nou episod de violenţă după un calm relativ, notează AFP, potrivit agerpres

Cu mai puţin de 24 de ore înainte, poliţia israeliană a împuşcat mortal un arab israelian care, potrivit acesteia, a “atacat brusc” membri ai forţelor de ordine, a luat pistolul unuia dintre ei şi a tras două gloanţe care nu au atins pe nimeni în Oraşul Vechi din Ierusalim.

Citește și : Putin vrea să elimine ‘dominaţia Occidentului’ în lume (presă)

Aceste noi violenţe pun capăt unei relative pauze în conflictul israeliano-palestinian, de la începutul lunii de post musulman a Ramadanului în urmă cu zece zile.

Armata israeliană a indicat că un “terorist” a comis un atac cu maşina în apropiere de Beit Ummar, în sudul Cisiordaniei, înainte de a fi neutralizat. Un purtător de cuvânt a confirmat ulterior pentru AFP că acesta a fost decedat.

Potrivit Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, trei israelieni au fost răniţi, dintre care unul grav.

Într-un comunicat, Autoritatea Palestiniană l-a identificat pe bărbatul ucis drept Mohammed Baradyah, un palestinian de 23 de ani.

Citește și : Ucraina exclude orice încetare a focului care să permită forţelor ruse să rămână în teritoriul ocupat

Beit Ummar este situat în sudul Cisiordaniei, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967, reaminteşte AFP.

Tags: cisiordaniaierusalimMagen David Adomviolenta
Categorii: Sinteze