Trei soldaţi ucraineni au murit în explozia unei mine în Estul separatist

Publicat:

Trei soldaţi ucraineni au murit duminică în explozia unei mine în Estul separatist al ţării, răvăşit de război şi unde violenţele pare să se reia în ciuda unui armistiţiu semnat anul trecut, a anunţat armata ucraineană, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Mina a explodat în apropiere de satul Novolugansk, situat la circa 50 de kilometri de fieful separatist Doneţk, a precizat armata într-un comunicat.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

Vineri, doi soldaţi ucraineni au fost ucişi în timpul unor ciocniri cu luptători separatişti.

În cadrul unei vizite care a avut loc joi pe linia frontului în compania unor diplomaţi occidentali, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat reluarea violenţelor din partea separatiştilor, care sunt susţinuţi de Moscova.

“Numărul atacurilor din partea rebelilor a crescut în ultimul timp”, a spus el, adăugând că aceste “provocări” sunt organizate de “asasini profesionişti” trimişi speciali pe linia frontului.

“Separatiştii vor ca armistiţiul să eşueze, însă noi nu vom permite asta”, a afirmat Zelenski.

“Pare că partea noastră este singura care consideră că armistiţiul este necesar”, a adăugat el.

Noua izbucnire de violenţe survine în jurul împlinirii a şase ani de la Acordurile de la Minsk, încheiate la 12 februarie 2015 sub medierea franco-germană şi care au permis diminuarea intensităţii ostilităţilor.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Războiul din Estul ţării a început în 2014 după sosirea la putere a pro-occidentalilor la Kiev, urmat de anexarea Crimeii de către Rusia, Kievul şi Occidentul afirmând că separatiştii sunt susţinuţi militar de către Rusia, lucru pe care Moscova îl neagă.

Acest război a făcut peste 13.000 de morţi şi a dus la strămutarea a 1,5 milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.