Trei valuri de caniculă şi pandemia de COVID-19 ar fi provocat peste 10.000 de decese suplimentare vara aceasta

Publicat:

Trei valuri succesive de caniculă şi pandemia de COVID-19 ar fi provocat peste 10.000 de decese suplimentare în vara anului 2022 în Franţa, a anunţat marţi Ministerul francez al Sănătăţii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un total de 10.420 de decese suplimentare au fost înregistrate în perioada 1 iunie – 15 septembrie în cea de-a doua vară cea mai fierbinte din Franţa după 1900, potrivit datelor publicate de Agenţia de sănătate publică.


Citeşte şi: POTOP în Albania! Doi oameni au murit – Black News

Dintre acestea, 2.816 s-au produs în timpul celor trei episoade de caniculă, în perioada 14-22 iunie, 9-27 iulie şi 29 iulie-14 august.

Regiunile Auvergne-Rhône-Alpes, Nouvelle Aquitaine, Occitanie şi Provence-Alpes-Côte d’Azur au înregistrat cele mai multe decese suplimentare la nivel naţional în timpul caniculei.

Cel mai grav afectate au fost persoanele în vârstă, persoanele de peste 75 de ani reprezentând 2.272 din cele 2.816 decese suplimentare în timpul valurilor de caniculă.

Citeşte şi: SOS în Marea Egee! O ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi este în pericol de scufundare – Black News

Pandemia de COVID-19 ar fi jucat, de asemenea, un rol în decesele legate de căldură, a afirmat agenţia, Sante Publique France, cu 894 de decese legate de COVID-19 înregistrate în spitale şi unităţi medicale în perioada episoadelor de caniculă.

“Este posibil ca COVID-19 să fi crescut vulnerabilitatea la căldură a unor persoane şi expunerea la temperaturi ridicate s-ar putea să fi înrăutăţit starea de sănătate a unor pacienţi cu COVID-19”, a precizat agenţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.