Doar trei din zece francezi apreciază politica lui Emmanuel Macron

Publicat:

Doar trei din zece francezi consideră că politica dusă de preşedintele Emmanuel Macron şi guvernul său este “corectă”, iar majoritatea apreciază că şeful statului şi executivul nu fac suficient pentru cei defavorizaţi, potrivit unui sondaj BVA publicat miercuri şi citat de France Presse, potrivit agerpres.

În timp ce 31% dintre francezii intervievaţi consideră “corectă” politica executivului, faţă de 37% a căror părere este contrară, procentajul este acelaşi ca în iunie 2013, la un an după intrarea în funcţie a lui François Hollande.


Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

55% dintre ei consideră că Emmanuel Macron şi guvernul său nu fac “suficient” pentru “cei mai defavorizaţi”, faţă de 11% pentru care ei fac “prea mult”, potrivit acestei investigaţii pentru La Tribune.

Printre altele, pentru 59% dintre respondenţi, există “prea multe ajutoare sociale în Franţa”, faţă de 39% care consideră contrariul. Guvernul a făcut la sfârşitul lunii mai declaraţii confuze privind o eventuală reducere a acestor ajutoare sociale.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Pentru 30%, prioritatea pentru reformă ar fi “reducerea duratei ajutoarelor”, iar pentru 9% “reducerea cuantumului” lor. 17% nu se pronunţă.

Sondajul a fost efectuat online în zilele de 4 şi 5 iunie pe un eşantion de 1.018 persoane în vârsta de 18 ani şi peste, prin metoda cotelor. Marja de eroare este de 1,4 la 3,1 puncte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.