X

A treia zi și ultima a alegerilor din Egipt

Egiptenii merg la urne, miercuri, pentru a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale la care rata de participare la vot este singura miză, în lipsa unei concurenţe serioase împotriva lui Abdel Fattah al-Sissi, relatează AFP, potrivit agerpres.

La fel ca în cele două zile precedente, secţiile de votare au fost deschise la ora 9:00 (7:00 GMT) miercuri.

Citește și: Șeful Pentagonului știe care este scopul rușilor: ‘Vor să spargă unitatea NATO’

Singurul adversar al lui Sissi, ales preşedinte în 2014, este Moussa Mostafa Moussa, necunoscut publicului larg şi suporter declarat al regimului actual.

Rezultatul scrutinului va fi anunţat pe 2 aprilie.

Până în prezent, Autoritatea electorală naţională nu a anunţat cifre provizorii ale participării. Dar purtătorul ei de cuvânt, Mahmoud el-Sherif, a menţionat o participare semnificativă în marile centre urbane precum Cairo, Giza şi Alexandria.

El a negat de asemenea “zvonurile” că scrutinul a fost prelungit cu o zi până joi. “Nu am anunţat şi nici nu am luat această decizie până acum”, a insistat el în timpul unei conferinţe de presă marţi.

Citește și: Două avioane de pasageri s-au ciocnit pe cel mai mare aeroport din Israel – FOTO/VIDEO

La ultimele alegeri prezidenţiale din 2014, câştigate de Sissi cu 96,9% din voturi, participarea la vot a ajuns la 37% după două zile de scrutin, apoi la 47,5% după o prelungire de o zi.

Prim-ministrul Sherif Ismail i-a îndemnat marţi pe alegători să voteze. “Este un drept constituţional şi o datorie pentru naţiune a tuturor cetăţenilor”, a declarat el la posturile locale de televiziune. 

Tags: Abdel Fattah al-SissialegeriAlexandriaCairoegiptGizaMoussa Mostafa MoussaSherif Ismail
Categorii: Sinteze