Un al treilea jurnalist a fost UCIS în India, în mai puţin de trei luni

Publicat:

Un militar indian a ucis un jurnalist local în circumstanţe necunoscute, fiind al treilea reprezentant al mass-media ucis în mai puţin de trei luni în această ţară, a anunţat miercuri poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Sudip Dutta Bhaumik a fost împuşcat mortal marţi la o bază paramilitară din micul stat Tripura, din nord-estul Indiei, în cursul unei altercaţii, potrivit autorităţilor.


Citeşte şi: Un avion militar american S-A PRĂBUŞIT în mare. La bord se aflau 11 persoane

Un soldat a deschis focul asupra jurnalistului, care scria pentru un cotidian local bengalez şi care venise să solicite o întâlnire cu un ofiţer superior în cartierul general din apropiere de Agartala, capitala statului.

‘El a fost ucis în biroul comandantului de către un soldat după ce s-au contrat şi s-au certat pe un subiect’, a declarat comandantul poliţiei locale, Abhijit Saptarshi.

Soldatul în cauză a fost arestat. El a susţinut că arma s-a descărcat în timpul disputei, a indicat o sursă din poliţie.

Incidentul a avut loc în aceeaşi regiune în care reporterul Shantanu Bhowmick a fost ucis la sfârşitul lunii septembrie, când se pregătea să relateze despre confruntări politice.

La începutul lunii septembrie, asasinarea la Bangalore (sud) a renumitei jurnaliste Gauri Lankesh, critic al naţionaliştilor hinduşi, a declanşat o revoltă în ţară.

Citeşte şi: Imagini dramatice cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean

În timp ce încerca să intre în locuinţa sa, jurnalista a fost împuşcată de atacatori aflaţi pe o motocicletă.

Cu aceste ultime asasinate din statul Tripura, numărul jurnaliştilor ucişi în India a ajuns la 43 de la începutul anilor ’90, potrivit unui bilanţ efectuat de Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor.

India este clasată pe locul 136 în lume în ceea ce priveşte libertatea presei, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.