X

Treisprezece pompieri din Moldova au ‘pus umărul’ la lichidarea unui incendiu forestier de proporții în Grecia

Treisprezece pompieri din Moldova au ‘pus umărul’ la lichidarea unui incendiu forestier de proporții în Grecia

Echipa de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul  IGSU al MAI detașată în Republica Elenă a fost solicitată în seara zilei de 30 iulie 2024 în sprijinul colegilor eleni la lichidarea unui incendiu forestier de proporții, potrivit comunicatului IGSU 

Informația despre izbucnirea focarului a fost recepționată în jurul orei 16:00. Potrivit datelor, focul a cuprins o arie de circa 600 hectare de vegetație și pădure pe insula Evia. La momentul deplasării echipei noastre, în zona afectată au fost deja implicați 60 de pompieri eleni cu 10 autospeciale de intervenție.

Astfel, treisprezece pompieri din Republica Moldova s-au deplasat în zona orașelor Kreiza și Filadis cu 4 autospeciale de intervenție în ajutorul forțelor și serviciilor locale.
Pompierii IGSU au reușit localizarea focarelor de ardere pe sectorul lor de luptă în dimineața zilei de 30 iulie, către ora 07:00.

Amintim că, pe data de 29 iulie, alți 20 de pompieri, care formează echipa de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul  IGSU al MAI au fost detașați în Republica Elenă pentru a înlocui primul grup.
Misiunea de Pre-poziționare va dura până la data de 15 august 2024, iar  pompierii IGSU vor fi implicați zilnic în misiuni de monitorizare, patrulare şi stingere a eventualelor focare în locațiile stabilite de forțele locale.

Misiunea este organizată în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, regiunea NEA Makri, organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Tags: foculgreciapaduripompieri din Moldovastins
Categorii: SocialȘtirile zilei