X

Trenul GROAZEI la Chicago: Patru călători au fost împuşcaţi mortal!

Trenul GROAZEI la Chicago: Patru călători au fost împuşcaţi mortal!

Patru persoane au fost împuşcate mortal luni într-un tren la periferia oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, a anunţat poliţia locală, raportând arestarea unui suspect, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Poliţia, alertată de un apel la serviciile de urgenţă foarte devreme într-o zi de sărbătoare în Statele Unite, a precizat că a descoperit cele patru victime în staţia Forest Park, punctul terminus al liniei albastre.

Citeşte şi: Alina Kabaeva, partenera lui Putin, și călătoriile relaxate la Torino și Milano înainte de invadarea Ucrainei – Stiripesurse.md

Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgenţă, iar a patra a murit la spital.

Trenul GROAZEI la Chicago: Patru călători au fost împuşcaţi mortal!

“Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat şeful adjunct al poliţiei din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferinţă de presă.

Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi a fost arestat în cursul dimineţii, a adăugat el. “A fost găsită o armă”, a subliniat Chin.

Statele Unite deplâng un număr foarte ridicat de decese cu arme de foc în comparaţie cu alte ţări dezvoltate. Fenomenul se explică prin proliferarea armelor individuale: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult american din doi trăieşte într-o casă în care există o armă.

În iunie, chirurgul general al Statelor Unite, Vivek Murthy, a proclamat violenţa cu arme de foc drept “criză urgentă de sănătate publică”, subliniind în special că, din 2020, aceasta a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor americani, în faţa accidentelor rutiere.

Tags: ChicagoForest ParkSUAtren
Categorii: Știrile zilei