Trenurile care deservesc staţiunea alpină elveţiană Zermatt circulă din nou

Publicat:

Trenurile care deservesc celebra staţiune alpină elveţiană Zermatt, unde mii de turişti au fost blocaţi de aproape două zile din cauza vremii nefavorabile, circulă din nou, au declarat miercuri autorităţile.

“După aproape doua zile în care Zermatt a fost izolat de restul lumii, destinaţia este acum accesibilă cu trenul”, se spune într-un comunicat al biroului de turism din Zermatt, citat de AFP.


Matterhorn Gotthard Bahn – linie de cale ferată care leagă staţiunea din cantonul Valais (sud-vest) de micul sat Täsch, situat la 6 km – funcţionează de la ora 17:15 (16:15 GMT). “Zermatt este astfel accesibil”, spune biroul de turism, care subliniază că, în cele două zile, celor 13.000 de turişti nu le-a lipsit nimic. “Nu a existat vreun pericol în niciun moment”, potrivit agerpres .

De asemenea, autorităţile declară că lucrările avansează în vederea deschiderii drumului dintre Täsch şi Zermatt.

Citește și : Aproximativ 68% dintre ruşi consideră SUA ca principalul inamic al Rusiei (sondaj)

Un pod aerian, cu elicoptere, a funcţionat timp de trei ore marţi şi miercuri pe tot parcursul zilei, pentru a permite turiştilor care doresc să părăsească staţiunea pentru suma de 200 de franci elveţieni (171 de euro) pentru fiecare persoană, potrivit autorităţilor.

Aproximativ 600 dintre aceştia au plecat marţi şi mai multe sute miercuri, potrivit Air Zermatt, care a declarat pentru AFP că mulţi alţi turişti au profitat de aceste elicoptere pentru a se duce la Zermatt.

Deschiderea liniei de cale ferată încheie un lung suspans, autorităţile anunţând mai întâi că primul tren va circula la sfârşitul dimineţii de miercuri. Mai târziu, însă, acest tren a fost anulat după s-a aflat că porţiuni mari din calea ferată sunt blocate de zăpadă.

În ultimele zile, ninsorile abundente, căderile de pietre de pe versanţi şi riscul crescut de avalanşă au determinat închiderea mai multor drumuri în cantonul Valais.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.