Un tribunal din Istambul l-a eliberat din închisoare pe un angajat al ziarului Cumhuriyet

Publicat:

Un tribunal din Istanbul a ordonat vineri eliberarea din închisoare a unui angajat al ziarului Cumhuriyet (centru-stânga), care a stat nouă luni în detenţie pentru acuzaţii legate de terorism, relatează agenţia DPA.

Potrivit ziarului, tribunalul a decis eliberarea lui Emre Iper, urmând ca procesul lui să fie reluat în martie 2018, potrivit agerpres .


În închisoare au mai rămas trei acuzaţi cheie ai ziarului: redactorul şef Murat Sabuncu, directorul executiv Akin Atalay şi jurnalistul de investigaţii Ahmet Sik.

Citește și : Mii de peruani protestează faţă de graţierea lui Alberto Fujimori – VIDEO

În total, 17 jurnalişti ai ziarului Cumhuriyet şi membri ai staff-ului său au fost trimişi în judecată pentru acuzaţii legate de terorism.

Din Berlin, Ministerul german de Externe, citat de AFP, a anunţat vineri că un cetăţean german aflat în închisoare în Turcia a fost eliberat. Alţi şapte cetăţeni germani se află în continuare în detenţie în Turcia din motive politice, potrivit Berlinului.

Autorităţile germane nu au făcut nici o precizare privind identitatea bărbatului sau data punerii lui în libertate, motivele şi circumstanţele arestării sale.

Dar, potrivit cotidianului regional german ”Oberhessische Presse”, germanul, în vârstă de 45 de ani, a fost interpelat pe 10 septembrie pe aeroportul din Istanbul, în timp ce intra în ţară.

Pe 22 decembrie, un alt german a fost eliberat de către Ankara, în timp ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, îşi exprima speranţa privind ameliorarea relaţiilor cu Berlinul, după un an de tensiuni între Turcia şi Germania, ţări membre ale NATO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.