X

Un tribunal militar elveţian l-a condamnat pe un poliţist de frontieră care i-a refuzat ajutorul medical unei refugiate însărcinate

Un tribunal militar elveţian l-a condamnat joi la 7 luni de închisoare şi plata unei amenzi de 9.000 de franci, ambele cu suspendare sub supraveghere, pe un poliţist de frontieră care i-a refuzat ajutorul medical unei refugiate siriene însărcinate şi al cărei copil a decedat ulterior, transmite dpa, potrivit agerpres .

Inculpatul era şeful unei echipe de pază de frontieră care le escorta pe femeie şi pe familia acesteia cu trenul spre Italia în 2014.

În timpul procesului s-a relatat că femeia sângera şi plângea, în timp ce fratele şi sora ei le-au cerut în mod repetat poliţiştilor să o ajute.

Citește și : Rusia : Misiunea armatei în Siria s-a încheiat şi teritoriul sirian este ‘eliberat în totalitate’ de SI

Procurorul l-a acuzat pe inculpat că a ignorat urgenţa medicală pentru că vroia să-şi încheie ziua de muncă la timp şi pentru că blama familia siriană pentru faptul că aceasta călătorea împreună cu o femeie însărcinată.

Inculpatul şi echipa sa ‘nu au arătat deloc umanitate’, a spus procurorul, care a cerut o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

După anunţarea verdictului, tatăl copilului decedat s-a declarat mulţumit de recunoaşterea vinovăţiei inculpatului, dar a criticat faptul că sentinţa nu îi face dreptate fetiţei sale. ‘Nu o vom uita niciodată pe fiica noastră’, a declarat sirianul.

Tags: pază de frontierăpoliţist de frontierăProcurorulrefugiate sirienetribunal militar elveţian
Categorii: Diaspora