X

Un tribunal ordonă Facebook să blocheze insultele împotriva unui lider AfD

Un tribunal din oraşul german Hamburg a emis un ordin prin care reţelei de socializare Facebook i se interzice să distribuie sau să permită să fie distribuite pe teritoriul Germaniei insulte împotriva co-liderei partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremist de dreapta), Alice Weidel, transmite dpa, potrivit agerpres.

Încălcarea ordinului va fi amendată cu până la 250.000 de euro, a comunicat luni biroul de presă al tribunalului.

Citeşte şi: INFERN în Sao Paolo. Un zgârâie-nori S-A PRĂBUŞIT! (VIDEO)

Instanţa a decis că lui Alice Weidel i-au fost încălcate drepturile după ce a fost numită, printre altele, ‘porc nazist murdar’ de către un utilizator al Facebook, după ce presa a scris că lidera AfD s-a pronunţat împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Facebook blocase comentariile utilizatorilor cu adresă IP germană, dar reţeaua putea fi totuşi accesată din Germania printr-o reţea VPN, care permite evitarea restricţiilor geografice, a explicat avocatul lui Weidel, Joachim Steinhoefel.

Citeşte şi: Noi dureri de cap pentru Trump. Starleta XXX îl dă iar în judecată

Nu este clar deocamdată ce măsuri tehnice va trebui să ia Facebook pentru a se conforma ordinului, deşi se aşteaptă ca instanţa să clarifice acest lucru în motivarea scrisă a deciziei.

Avocatul Steinhoefel a avertizat Facebook că orice noi insulte împotriva clientei sale vor fi aduse din nou în faţa instanţei.

Tags: Alice WeidelAlternativa pentru Germania (AfD)facebookgermaniaHamburg
Categorii: Diaspora