Tribunalul Constituţional ungar permite separarea temporară a copiilor de părinţii ce refuză vaccinarea obligatorie

Publicat:

Tribunalul Constituţional al Ungariei a decis că minorii pot fi separaţi temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit fără un motiv justificat vaccinarea obligatorie a copiilor, relatează portalul index, citat vineri de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Poate fi limitat dreptul părinţilor la educare (a copiilor) în cazul refuzului vaccinării obligatorii fără un motiv valabil”, se arată în decizia Tribunalului Constituţional, care stabileşte că ”în caz extrem, separarea minorului de familie poate fi constituţională”.


Citește și : Sătui de fărădelegi, sute de bulgari au luat cu asalt un cartier de romi din Gabrovo. Poliția a intervenit în forță!

Totuşi, acelaşi verdict precizează că separarea minorului de familia sa poate fi doar temporară, nicidecum definitivă.

Potrivit Tribunalului Constituţional ungar, protecţia şi îngrijirea minorilor constituie în primul rând o obligaţie a părinţilor şi abia apoi a statului.

Decizia a fost pronunţată după o sesizare privind refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copilul, născut în 2015, şi care au refuzat de asemenea orice asistenţă la naştere.

”Vaccinarea obligatorie este indispensabilă pentru asigurarea protejării societăţii în faţa bolilor şi a epidemiilor”, explică Tribunalul Constituţional al Ungariei.

Citește și : Peste 8000 de oameni au fugit din calea luptelor violente desfășurate în Tripoli

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.