X

Tribunalul de la Moscova l-a condamnat pe Igor Girkin cu 4 ani de închisoare

Tribunalul de la Moscova l-a condamnat pe Igor Girkin cu 4 ani de închisoare

Fostul „ministru al Apărării” al autoproclamatului „DPR” Girkin (Strelkov) a fost găsit vinovat de un tribunal din Federația Rusă pentru apeluri la extremism din cauza a două postări pe Telegram, scire dw.com.

Citește și Mihai Popșoi, la sesiunea APCE: „Sprijinirea Ucrainei este cea mai bună investiție într-o Europă pașnică”

Procesul a avut loc cu ușile închise.Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe fostul „ministru al Apărării” al autoproclamatului „DPR” Igor Girkin (Strelkov) la 4 ani într-o colonie de regim general în cazul apelurilor la extremism pe internet.

În plus, i s-a interzis să administreze site-uri web și pagini de pe rețelele de socializare, a informat Mediazona din sala de judecată joi, 25 ianuarie. Anterior, procuratura a cerut o pedeapsă de 4 ani și 11 luni într-o colonie de regim general pentru Girkin.

Dosarul penal a fost deschis împotriva lui Girkin pe 18 iulie 2023, iar trei zile mai târziu a fost reținut la Moscova. El se află în arest în centrul de arest preventiv Lefortovo. Dosarul penal a fost despre două postări pe rețeaua de socializare Telegram, care la sfârșitul lunii mai 2023 vorbea despre pregătirile pentru predarea Crimeei anexată de Federația Rusă și că familiile soldaților mobilizați din regimentele 105 și 107 aeropurtate nu primeau plățile solicitate.

Procesul a avut loc cu ușile închise.  

Tags: cu 4 ani de închisoareIgor Girkin
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei