X

Tricolorii sunt pregătiți de EURO 2024

Tricolorii sunt pregătiți de EURO 2024

Fotbaliștii naționalei Republicii Moldova sunt în mare formă înainte de meciurile decisive din preliminariile pentru EURO 2024.

Șase jucători, printre care Ion Nicolaescu, Vadim Rață și Vladislav Baboglo, au marcat pentru cluburile lor, în cele mai recente partide din campionatele europene, transmite Tvr Moldova.

Ion Nicolaescu a contribuit la victoria clubului SC Heerenveen. Revenit după o accidentare, care l-a ținut departe de teren timp de aproximativ o lună, golgheterul naționalei Republicii Moldova a înscris în poarta formației Vitesse, iar echipa sa a învins, cu scorul de 3 la 1, în campionatul din Țările de Jos. S-a făcut remarcat și Artur Crăciun, care a adus primul succes pentru gruparea Puszcza, din luna august, în prima ligă a Poloniei. Fundașul a semnat un gol și a oferit o pasă decisivă în duelul cu Warta Poznan.

Citeşte şi: ‘Renașterea’ din R. Moldova se declară împotriva aderării republicii la sancțiunile antirusești

Și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Veaceslav Posmac, care evoluează în tricoul celor de la Boluspor, din eșalonul secund al Turciei. Fundașul a expediat mingea în plasa formației Sakaryaspor, dar nu s-a putut bucura și de victorie la final de meci. Iar Vadim Rață a avut șansa să aducă succesul pentru FC Voluntari, însă a ratat-o. Mijlocașul a înscris în partida cu FC Botoșani, transformând un penalty. În prelungiri, însă, reprezentantul Republicii Moldova a mai șutat o dată de la punctul de 11 metri, dar a ratat lovitura și echipele s-au despărțit indecis, scor 3 la 3.

În schimb, Vladislav Baboglo a pus umărul la succesul categoric al clubului Karpatî Lvov. Jucătorul de 24 de ani a marcat în partida cu Ahrobiznes Volochysk, iar formația sa a câștigat, cu scorul de 3 la 0, în divizia secundă a Ucrainei. Între timp, Virgiliu Postolachi a smuls victoria pentru gruparea Grenoble Foot 38, care evoluează în a doua ligă a Franței. Atacantul a marcat pe finalul timpului regulamentar al confruntării cu Sporting Club Amiens și a stabilit rezultatul de 2 la 1.

Tricolorii sunt pregătiți de EURO 2024

Toți cei șase fotbaliști au fost convocați de Serghei Cleșcenco la naționala Republicii Moldova. “Tricolorii” au de disputat ultimele două partide din preliminariile Campionatului European 2024. Este vorba despre confruntarea cu Albania, care se va juca vineri, pe stadionul “Zimbru” din Chișinău, și de bătălia cu Cehia, programată pentru 20 noiembrie. Selecționata antrenată de Serghei Cleșcenco ocupă a patra poziție în Grupa E, fiind la două puncte distanță de locul ce asigură biletul de calificare la EURO. E prima dată când Naționala Republicii Moldova are şansa de a evolua la un turneu final.

Tags: EURO 2024fotbakrepublica moldovaSerghei CleșcencoTricolori
Categorii: SportȘtirile zilei