X

Trimis în judecată pentru cumpărarea influenței de la un judecător

Trimis în judecată pentru cumpărarea influenței de la un judecător

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unei persoane, fiindu-i incriminată săvârșirea traficului de influență (art.326 alin.(2) lit.d) din Codul penal).

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Cauza penală a fost pornită în februarie 2024, de către Procuratura Anticorupție.

Trimis în judecată pentru cumpărarea influenței de la un judecător

Potrivit probelor administrate, persoana a promis, oferit și dat bani unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău, care susținea că are influență asupra membrilor Comisiei pentru examenele de admitere la Institutul Național al Justiției, și a promis să faciliteze accederea la studii a soției învinuitului, în calitate de candidat la funcția de judecător.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii de trafict de influență, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Tags: Institutul Naţional al JustiţieijudecatorProcuratura Anticorupție (PA)trafic de influenţă
Justiţie