X

Trimitea moldoveni cu acte false la muncă în UE

Trimitea moldoveni cu acte false la muncă în UE

Oamenii legii au reținut o femeie bănuită că le propunea bărbaților de lucru în Franța și Germania, în baza actelor de identitate false din România.

Citește și: Țigări și muniții în bagajele din Aeroport

Ulterior falsificării actelor, învinuita cu vârsta de 58 de ani din Chișinău și complicii acesteia în curs de stabilire, le legalizau șederea și munca acestora în Uniunea Europeană, prin elaborarea contractelor de muncă și asigurărilor medicale. Astfel, până să cadă în plasa lor, aceștia le propuneau bărbaților din Moldova locuri de muncă în afara țării, în domeniul mecanicii și logisticii.

Faptele au avut loc începând din 2018, până la denunțarea schemei de către cinci bărbați și pornirea dosarului penal în luna mai 2024, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În cadrul perchezițiilor la domiciliul acesteia au fost ridicate câteva cărți de identitate din România, prezumtiv cu semne de falsificare. După reținerea femeii, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii vor contesta la Curtea de Apel Chișinău și vor solicita plasarea ei în arest preventiv.

Tags: acte falsemigratie ilegalamoldoveni în UERomaniaUE
Categorii: Știrile zilei