Tripoli adoptă măsuri EXTREME, după ce Washingtonul a interzis intrarea libienilor în SUA

Publicat:

Guvernul interimar din estul Libiei a anunţat miercuri că va interzice intrarea cetăţenilor americani pe teritoriul libian ca răspuns la o decizie similară a preşedintelui SUA, Donald Trump, de a suspenda intrarea libienilor pe teritoriul Statelor Unite, relatează Xinhua şi Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul libian instalat în estul ţării a calificat, într-un comunicat, decizia SUA drept o ‘escaladare gravă’ care îi vizează pe libieni, acuzând SUA că îi plasează pe cetăţenii libieni ‘pe acelaşi loc cu teroriştii, împotriva cărora forţelor armate libiene luptă cu ajutorul populaţiei’.


Citeşte şi: Donald Trump şi republicanii şi-au lansat proiectul de reformă fiscală şi de scădere a impozitelor

Potrivit documentului citat, escaladarea de către SUA lasă o singură alegere guvernului interimar, aceea de a aplica reciprocitatea prin interzicerea intrării cetăţenilor americani pe teritoriul Libiei.

Ambasada SUA în Libia a anunţat luni că intrarea cetăţenilor libieni pe teritoriul Statelor Unite a fost suspendată din motive de securitate.

Potrivit ambasadei, Libia se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce priveşte ‘schimbul de diferite tipuri de informaţii, între care siguranţa publică şi cele legate de terorism, necesare pentru protecţia securităţii naţionale şi siguranţa publică a SUA’.

Libia are de asemenea inadvertenţe semnificative în protocoalele sale de gestionare a identităţii.

Guvernul libian interimar, condus de Abdullah Thanni, a fost numit de Camera Deputaţilor din estul ţării şi este aliat cu armata din est, condusă de general-maior Khalifa Haftar. Guvernul condus de Thanni controlează estul şi sudul Libiei, precum şi o parte din vest. Restul ţării este dominată de guvenul de uniune naţională susţinut de ONU.

Citeşte şi: Doi români au fost prinşi în Canalul Mânecii cu un camion plin cu droguri

Potrivit Reuters, nu se cunoaşte când şi modul în care va intra în vigoare interdicţia libiană privind cetăţenii americani.

Libia se află printre cele opt naţiuni vizate de o nouă interdicţie privind acordarea de vize pentru SUA, anunţată duminică de administraţia de la Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război în 53 de schimburi de prizonieri,...

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova. Proiectul a fost consultat public

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova. Proiectul a fost consultat public Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de...

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 milioane de dolari...

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.