Trompetistul Ibrahim Maalouf, exclus din juriul Festivalului de Film American de la Deauville

Publicat:

Trompetistul Ibrahim Maalouf, exclus din juriul Festivalului de Film American de la Deauville

Noua directoare a Festivalului de Film American de la Deauville, Franţa, a anunţat că trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf nu mai face parte din juriu, din cauza unui “disconfort apărut în echipă” legat de prezenţa acestuia, pe fondul mişcării #MeToo, informează AFP.

Aude Hesbert a explicat într-un interviu pentru ziarul francez La Tribune Dimanche că a luat “decizia dificilă” “de a-l exclude pe Ibrahim Maalouf din juriu”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

“Prezenţa lui Ibrahim Maalouf devenea din ce în ce mai problematică pentru buna desfăşurare, în linişte, a unui festival care sărbătoreşte a 50-a aniversare, care este şi prima mea ediţie şi pe care doresc să o conduc cu claritate şi transparenţă”, a explicat ea, cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul acestei manifestări, care va avea loc între 6 şi 15 septembrie.

Ibrahim Maalouf a fost acuzat cu câţiva ani în urmă că a agresat sexual o minoră, un caz în care a fost achitat în 2020.

“Festivalul de la Deauville sacrifică un nevinovat pe altarul principiului suprem ‘the show must go on’ pentru interese mercantile”, a reacţionat avocata acestuia, Fanny Colin, într-un mesaj transmis AFP sâmbătă seara.

“Festivalul i-a cerut lui Ibrahim Maalouf să se ‘retragă în deplină discreţie’, ceea ce el evident a refuzat”, a adăugat ea, precizând că muzicianul va lupta în instanţă “împotriva acestei excluderi nedrepte şi dezonorante pentru autorii săi”.

“La anunţarea componenţei juriului pe 8 august, au existat numeroase reacţii pe reţelele sociale şi în mass-media şi un disconfort s-a instalat în echipă, deja afectată de cazul precedent”, a adăugat Aude Hesbert.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Ea i-a succedat lui Bruno Barde la conducerea festivalului, acesta fiind suspendat după acuzaţii de agresiuni sexuale apărute pe site-ul de investigaţii Mediapart.

“La începutul festivalului, vom publica o cartă împotriva violenţei sexiste şi sexuale pentru a evita orice abuz de putere, chiar şi dincolo de MeToo. Vom fi extrem de vigilenţi cu privire la aceste subiecte pe viitor”, a promis ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai mulţi ucraineni cer protecție temporară în Capitală

Tot mai mulţi ucraineni cer protecție temporară în Capitală Numărul cetățenilor ucraineni care solicită protecție temporară în Capitală a crescut, în prezent atingând cifra de...

Două maşini s-au făcut praf în centrul Chişinăului

Două maşini s-au făcut praf în centrul Chişinăului Două mașini s-au ciocnit violent pe strada Ceucari din Chișinău. Totul s-a întâmplat în dimineața aceste zile. Potrivit...

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC Comisia Electorală Centrală reamintește alegătorilor din afara țării că în...

Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris

Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris La Paris încep astăzi Jocurile Paralimpice. Ceremonia de deschidere, la care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.